15/06/24

BLOK SLOVA

BBLOK SLOVA – su prostorno i vizuelno najdostižnije vrste reklama. Reljefno izgledaju u odnosu na podlogu što ih cine veoma bogatim.Rade se u dva tipa: otvoreni i zatvoreni.Kod otvorenog tipa, podloga i stranica se izraduje od aluminija, koja je istovremeno i lice reklame. Tretiraju se lakirerskim principom sa završnim slojem laka u termo komori. Rasvjeta je motani neon ili vodootporne led diode po rubovima reklame. Kod zatvorenog tipa, gdje je direktna rasvjeta, podloga (leda) je od forexa 10mm ili od plastificiranog lima. Lice je od plexiglasa. Stranica može biti od plexiglasa, šanolume, inoxa i dr. Rasvjeta je od motanog neona, vodootpornih led dioda ili fc cijevi.

Kod zatvorenog tipa, gdje je indirektna rasvjeta, podloga (leda) je od 8-10 mm plexiglasa. Lice je od plastificirano-lakiranog lima ili plexiglasa koji je zatamljen sa unutrašnje strane, da svjetlost vraća unazad. Od kojeg je materijala lice od istog se radi i stranica.Rasvjeta je led dioda koji svijetli kao kontura oko slova.

acryled_300AcryLED – osvijetljena slova i logotipi sa ugrađenom LED tehnologijom osvjetljenja su posebno pogodna za manja , delikatna slova i logotipe. Izrađuju se od 30 mm akrilnog čvrstog materijala sa prednje strane bijela ili folija u boji, sa stražnje strane se koristi akrilni poklopac. Okviri mogu biti bijeli ili obojeni uglavnom otporni na svjetlo. Osvetljenje se vrši sa vodootpornim integriranim , bijelim LED-ovima ili LED-ovima druge boje

 

 

 

 

P001_008_300Profil 001 / 008 Flat-cut slova ili laserom rezana slova ( bez osvjetljenja ) od aluminija , nehrđajućeg čelika , akrila ili kompozitnih materijala. Prirodne boje ili lakirana. Rasvjeta je osvjetljenje spotova ( tačkica ) ili osvjetljena traka.

 

 

 

 

 

P1_300Dvodijelno slovo sa ugrađenim visoko-naponskim Neon osvjetljenjem. Ogledalo , leđa i strane od aluminija, lima, lakirano

 

 

 

 

 

 

P2_300Kao Profil 1 , ali uz svestrani osvjetljavajući rub.

 

 

 

 

 

 

P3_300Dvodijelno slovo, obojeno aluminijsko kućište ili od poliranog / sjajnog nehrđajućeg čelika sa prozirnim akrilnim dnom za stražnje osvjetljenje ( Korona efekt ). Osvjetljenje je LED ili visoko-naponski Neon.

 

 

 

 

 

4Dvodijelna slova, obojeno aluminijsko kućište ili od poliranog / sjajnog nehrđajućeg čelika s gornjim dijelom od prozirnog akrilnog stakla za prednje osvjetljenje. Osvjetljenje je LED ili visoko-naponski Neon.

 

 

 

 

 

P5_300Dvodijelna slova, obojeno aluminijsko kućište ili od poliranog / sjajnog nehrđajućeg čelika s gornjim dijelom od prozirnog akrilnog stakla ( kućište od PVC ) za prednje osvjetljenje. Osvjetljenje je LED ili visoko-naponski Neon.

 

 

 

 

 

P8_300Dvodijelna slova s gornjim dijelom od prozirnog akrilnog stakla za prednje osvjetljenje i osvjeljenje sa strane. Dno je od tvrde pjene ili aluminijumski lim. Osvjetljenje je LED ili visoko-naponski Neon.

 

 

 

 

 

led_matrix_300Slovo sa pojedinačnim LED-ovima koji su složeni u mrežnom obliku i direktno osvjetljavaju sa prednje strane.

 

 

 

 

 

 

P10_300Dvodijelno slovo sa ogledalom od prozirnog akrilnog stakla za prednje osvjetljenje i strane izrađene od lakiranog aluminija ili poliranog / sjajnog nehrđajućeg čelika. Dno je izrađeno od tvrde pjene. Osvjetljenje je LED ili visoko-naponski Neon.